Locatiedirecteur

Ben jij de onderwijskundig leider die richting geeft aan onze ICT-rijke school waar ‘Twentse’ nuchterheid en internationalisering hand in hand gaan? Breng jij als koersvaste directeur focus aan en stimuleer je een uitdagende leer- en werkomgeving?
Ben jij de energieke ambassadeur die Canisius op de kaart zet? Kom dan onze schoolleiding versterken!

Verbindende onderwijskundig leider met oog voor de mens
Samen met vier teamleiders vorm je de locatieleiding van Canisius Almelo, een school voor mavo, havo, vwo (1026 leerlingen en 95 medewerkers). Als teamspeler werk je intensief samen met je collega’s aan vraagstukken die ook locatie-overstijgend kunnen zijn.

De belangrijkste opdrachten die om jouw sturing, kennis en ervaring vragen zijn: 

 • Je zet Canisius krachtig neer en positioneert de school positief in de regio. Als ambassadeur van de school bouw je netwerken op en onderhoud je contacten die voor de Canisius relevant zijn. Jouw energieke persoonlijkheid komt hierbij goed van pas.
 • Je brengt onderwijskundige vernieuwingen aan vanuit een heldere visie op onderwijs. Als koersvaste directeur breng je focus aan en durf je keuzes te maken. 
 • Je geeft een slinger aan het proces dat leidt tot een nog uitdagender leer- en werkomgeving. Je krijgt mensen in beweging door te inspireren en te stimuleren op het juiste moment.  
 • Je levert met jouw verbindingskracht en inlevingsvermogen een gerichte bijdrage aan betrokkenheid en verbinding binnen de school. 
 • Als locatiedirecteur vertaal je verder de instellingsbrede strategie naar het onderwijsbeleid van de locatie. Je bent verantwoordelijk voor de concrete (meerjaren) onderwijsprogrammering van de locatie en initieert en stimuleert vernieuwing van het onderwijsbeleid. 

Ook heb je een scherp oog voor bedrijfsvoering en draag je zorg voor o.a. jaarplannen en begrotingen. Je stimuleert medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren en kennis te delen. 
Daarnaast maak je deel uit van de directieraad van de instelling Pius/Canisius en lever je een gerichte bijdrage aan het leiden van het Pius/Canisius als geheel.  

Word jij onze nieuwe locatiedirecteur?
Je bent een inspirerend onderwijskundig leider die met overtuigingskracht leiding geeft aan een gemêleerd team van onderwijsprofessionals. Als teamspeler ben je sterk gericht op relaties en samenwerking en heb je oog voor je collega’s. Om de opdrachten waar
te kunnen maken en de school de volgende stap te laten zetten heb je: 

 • ruime ervaring als leidinggevende binnen het (voortgezet) onderwijs. Met jouw gevoel voor strategische en bestuurlijke processen kun je effectief opereren binnen onze scholengemeenschap. 
 • een academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een masterdiploma op het gebied van onderwijsmanagement en leiderschap.  
 • een actuele visie op eigentijds onderwijs die uitgaat van een brede onderwijsopdracht. Je hebt inzicht in de volle breedte van het onderwijs en kennis en ervaring op dit gebied. Ook heb je affiniteit met de leefwereld van jongeren in de leeftijd van 12-18
  jaar. 
 • kennis van verandermanagement zodat je mensen mee kunt nemen in vernieuwingen en ontwikkelingen. Je stimuleert kansrijke initiatieven en eigen verantwoordelijkheid. Onder jouw bevlogen leiding ontstaat er een cultuur van samen leren en ontwikkelen. 
 • kennis van en ervaring met bedrijfsvoering, zodat je je verantwoordelijkheid voor de begroting, de formatie en de onderwijsondersteunende processen kunt waarmaken.

Canisius: Twentse nuchterheid en internationalisering hand in hand
Scholengemeenschap Canisius telt twee locaties: Almelo en Tubbergen. Onze (katholieke) school waarborgt de waarden en normen van de Twentse streek. Wij hebben ‘omzien naar elkaar’ hoog in het vaandel staan. Onze ‘Twentse nuchterheid’ komt tot uiting in eerlijke,
heldere communicatie en in het nastreven van reële doelen. Het geven van kwalitatief goed onderwijs is voor ons een basisgegeven.
Onze onderwijsvisie realiseren we met name in de lessen. De volgende vakoverstijgende speerpunten dragen bij aan de realisatie van onze missie en onderwijsvisie: BYOD-onderwijs, Canisius Classes, Tweetalig Onderwijs, ICT & Internationalisering en Olympiadeschool.

Op de locatie Almelo volgen ruim 1.000 leerlingen onderwijs. Het aanbod op deze locatie bestaat uit: mavo, havo en vwo. Medewerkers voelen een hoge mate van betrokkenheid en leerlingen omschrijven de locatie als een veilige school met een prettige sfeer.
Scholengemeenschap Canisius vormt samen met Pius X College één onderwijsinstelling. Beide scholen worden geleid door één centrale directie.

Ons aanbod 
Het betreft een functie van 0,8 – 1,0 fte per 1 augustus 2020. 
De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Salarisindicatie: maximaal 6.604 euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 14). 
Canisius maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Carmel hecht veel waarde aan professionalisering van het management. Het beleid is erop gericht dat alle leidinggevenden beschikken over een masteropleiding op het gebied van leidinggeven of bereid zijn deze
te volgen. Een managementfunctie bij Carmel biedt ook toegang tot een aantrekkelijk en ruim onderwijsnetwerk.  

Meer informatie  
Meer informatie over de inhoud van deze functie is te verkrijgen bij: 
Ben Kokhuis, voorzitter centrale directie. Hij is telefonisch te bereiken via 0546 – 535 626.

Download het
school- en functieprofiel

Bekijk onze websites via: www.canisius.nl en
www.carmel.nl.
Procedure 
Eerste gespreksronde: vrijdag 28 februari 2020.  
Tweede gespreksronde: dinsdag 10 maart. 
Assessment: dinsdag 17 of woensdag 18 maart. 

Spreekt deze vacature je aan? Stel je aan ons voor door nu te solliciteren.  
Wij ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk zondag 16 februari 2020

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf. Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Maximaal 6.604,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 14). Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, prima pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering, telefoonvergoeding, laptop, ruime opleidingsmogelijkheden,
groot Carmelnetwerk.

Solliciteer