Verbindende, daadkrachtige en toegankelijke directeur in Purmerend

CPOW groeit en heeft per 1 augustus 2022, of zoveel eerder als mogelijk, ruimte voor een nieuwe directeur!  Voor het Baken, een fijne, oecumenische buurtschool met ambities, midden in de wijk Purmer-Zuid zoeken wij een:

                                             Verbindende, daadkrachtige en toegankelijke directeur

De leukste school van Purmer-Zuid
Het Baken is een overzichtelijke school waar een bevlogen team met plezier samenwerkt en echt aandacht heeft voor de leerlingen. Het Baken wil een bruisend middelpunt in de wijk zijn. In het gebouw van het Baken wordt peuteropvang aangeboden door samenwerkingspartner
Sportify Kids. Het team van het Baken heeft een mooie ontwikkeling in gang gezet en zoekt een directeur die met het team samen vormgeeft aan de gezamenlijke ambities.

 

Onze nieuwe directeur
   

 • Omarmt de visie van Het Baken en committeert zich aan de richting die bij de school is ingezet, borgt daarbij de (onderwijskundige) ontwikkelingen. Heeft ervaring in het onderwijs.

 

 • Een toegankelijke en prettige gesprekspartner voor het team, de leerlingen, de ouders, het bestuur en de gemeente met een positieve instelling en is verbindend. Kan op een soepele manier de uitdagingen aangaan en doet dit vanuit een natuurlijke daadkracht
  en besluitvaardigheid. Is communicatief vaardig en transparant.

 

 • Een natuurlijke leider, die zorgt voor sociale veiligheid en verbinding door zichzelf zichtbaar te maken in de school en durft verantwoordelijkheden te delen met collega’s. Ziet en benut daarbij de kwaliteiten en ervaringen van alle medewerkers en geeft
  ruimte voor ontwikkeling. Heeft een coachende leiderschapsstijl.

 

 • Beschikt over de nodige organisatorische vaardigheden om de school efficiënt te sturen. Betrekt het team bij beslissingen, maar schuwt niet om knopen door te hakken. Neemt initiatief en weet de juiste prioriteiten te stellen.

 

 • Draagt bij aan een veilig klimaat en prettige werk- en leersfeer voor leerlingen en leerkrachten.
   
 • Heeft leidinggevende ervaring in het onderwijs en bij voorkeur ook lesbevoegdheid.
   
 • Heeft een relevante opleiding op Hbo-niveau afgerond. Een afgeronde opleiding schoolleider basis- of vakbekwaam is een pré.
   
 • Respecteert de oecumenische grondslag van de school en draagt die ook uit.

   

Wie is CPOW?

CPOW staat voor Confessioneel Primair Onderwijs Waterland. Wij verzorgen bijzonder basisonderwijs, algemeen bijzonder Montessori onderwijs, speciaal basisonderwijs, onderwijs voor nieuwkomers en onderwijs voor 10-14 jarigen op 19 schoollocaties in de gemeentes
Purmerend, Waterland, Edam-Volendam, Landsmeer en Beemster.

Het onderwijsaanbod van CPOW is divers. Al onze scholen laten zien waar wij voor staan als organisatie. De gezamenlijke waarden die aan ons handelen en onze keuzes richting geven zijn:
vertrouwen, verbondenheid  en ertoe doen.
De waarden die ons handelen richting geven zie je ook terug in CPOW als werkgever. Wij vinden het belangrijk dat onze mensen zich verbonden voelen met CPOW en actief onze waarden uitdragen. Wij hebben vertrouwen in de professionals in de school. Zij weten het
beste hoe het onderwijs iedere dag een beetje beter kan. Die ruimte en autonomie kenmerkt CPOW, net als de persoonlijke benadering bij de professionele ontwikkeling van directeuren, leerkrachten en onderwijsondersteuners en stagiaires.
 
 Wat bieden wij onze nieuwe directeur?

 • Een tijdelijke aanstelling voor 0,6 WTF met uitzicht op een vaste aanstelling. We nodigen kandidaten die zich herkennen in het profiel en een grotere omvang ambiëren ook uit om te solliciteren. Binnen CPOW zijn er wellicht mogelijkheden.
   
 • Een inschaling in schaal D12 conform de CAO PO.
   
 • We bieden begeleiding en coaching in het eerste jaar aansluitend op jouw ontwikkelbehoefte. Daarnaast krijgen directeuren bij  CPOW alle ruimte om zich verder te ontwikkelen en te professionaliseren.
   
 • Er is een hecht netwerk van directeuren waarmee je samenwerkt en je kun rekenen op collegiale consultatie.

Solliciteer