Teamleider havo 1.0 fte 07122223 in Bergen op Zoom

MollerJuvenaat Bergen op Zoom
“Het beste van twee werelden”

Teamleider havo – 1,0 fte per 1 augustus 2022

De functie

De teamleider havo geeft onder directe verantwoordelijkheid van de schooldirecteur leiding aan de havo (klas 1 tot en met 5) en maakt deel uit van de schoolleiding MollerJuvenaat. De school komt voort uit het samengaan van Gymnasium Juvenaat en Mollerlyceum per 1 augustus 2022. Voor de begeleiding van het onderwijskundig proces van dit samengaan is een projectleider verantwoordelijk. Als teamleider ben je samen met je collega-teamleiders verantwoordelijk voor het implementatietraject van een nieuw onderwijskundig concept en de daarbij behorende ondersteuning van de collega’s in deze transitie naar de toekomst. De zorg voor leerlingen wordt gecoördineerd door de leerlingencoördinatoren. Je draagt als teamleider bij aan de ontwikkeling van de leerling, de docent, de afdeling en de school. Dat is de reden dat je voor de rol van teamleider kiest!

Wat staat er op je agenda?
De teamleider die we zoeken geeft leiding aan de afdeling havo. Je stuurt en begeleidt de onderwijsontwikkeling samen met de andere teamleiders. Je draagt zorg voor de uitvoering van het HR beleid binnen je afdeling en je stuurt de leerlingencoördinatoren aan. Door voortdurend met je docenten informeel en formeel in gesprek te zijn, coach je je docenten op het gebied van het nieuwe onderwijsconcept dat in maart 2022 is vastgesteld. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van beleid op deelgebieden en bewaakt de voortgang van de bijbehorende actieplannen en processen. Je draagt zorg voor de interne en externe communicatie die gekoppeld is aan de afdelingscontext. Je neemt deel aan netwerken en/of werkgroepen op schooloverstijgend niveau.

Wat vragen we?

• Je hebt een lesbevoegdheid en hebt ruime kennis van onderwijsprocessen;
• Je hebt een grote affiniteit met de havo;
• Je hebt een academisch denk- en werkniveau;
• Je beschikt aantoonbaar over verbindende en leidinggevende kwaliteiten;
• Je hebt affiniteit en ervaring met de uitvoering van HR-beleid en handelt hierbij vanuit waarderend en ontwikkelingsgericht perspectief;
• Je beschikt over een flinke dosis organisatiesensitiviteit en je kunt omgaan met verschillende ideeën en belangen;

• Je bent goed georganiseerd, je hebt een realistische kijk op zaken en bent oplossingsgericht;
• Je beschikt over ondernemerschap en je kunt out of the box denken;
• Je bent zelfbewust en hebt een onafhankelijke opstelling;
• Je bent in staat om bij te dragen aan een professionele organisatiecultuur.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende werkomgeving binnen een school die volop in ontwikkeling is en een stabiele basis heeft. De school heeft een prettige werksfeer met positieve energie en collegialiteit. Je wordt benoemd als manager onderwijs schaal 12 met ingang van 1 augustus 2022 voor de periode van een jaar. Bij goed functioneren wordt dit contract na een jaar verlengd voor onbepaalde tijd. Je bent in deze functie vrijgesteld van lesgeven. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf blijft ontwikkelen, daarvoor krijg je bij ons alle ruimte.

Onze nieuwe school

MollerJuvenaat is een “nieuwe school” door het samengaan, maar ook een gezellige school met een goede sfeer waar ruim 1000 leerlingen onderwijs op maat krijgen. Ons onderwijsaanbod bestaat uit havo, atheneum en gymnasium. Ons motto ‘House of Students – het beste van twee werelden’, moet intern, maar ook door leerlingen en ouders gevoeld gaan worden. Dit betekent dat onze leerlingen naast hard werken tijdens hun schoolperiode geïnspireerd en uitgedaagd mogen worden. Een campusgevoel en de bijbehorende sfeer worden gekoppeld aan de leer- en werkomgeving van de leerling. Leuke dingen meemaken in een omgeving met flexibel comfort hoort hierbij. Maar ook leren van en met elkaar. Onze docenten zijn daarbij de beste coaches en hebben echt oog voor het welbevinden van leerlingen.

Onze school is onderdeel van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o., een sterke onderwijsspeler in de regio. De organisatie kenmerkt zich door kleinschaligheid, kwaliteit van onderwijs en goede leerlingbegeleiding. Op haar beurt is de scholengroep onderdeel van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) in Tilburg; een vereniging van katholieke scholen voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant. De scholen kennen een aanbod van gymnasium tot en met praktijkonderwijs.

Hoe nu verder?

Wil je meer weten over deze vacature of over onze school, dan kun je meer informatie vinden op de volgende websites: www.mollerlyceum.nl en www.omo.nl. Als je daarna nog vragen hebt, kun je contact opnemen met Frank Looijen, directeur, via f.looijen@mollerlyceum.nl of 06 20 83 88 90.

Wanneer je enthousiast wordt van bovenstaand profiel, kan je via www.omo.nl solliciteren door het uploaden van je motivatiebrief en curriculum vitae. Solliciteren kan tot en met 12 maart 2022. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Op acquisitie wordt geen prijs gesteld.

Solliciteer