Teamleider Administratieve en Facilitaire Ondersteuning (AFO), Den Haag en Rotterdam, 0,8 fte

De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering en robotisering bieden mogelijke oplossingen. Internationaal – van bedrijfsleven tot overheid tot wetenschap – groeit de behoefte aan een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze leefomgeving te verbeteren. Nederland loopt hierin voorop als kweekvijver van talent. Welkom bij Wellant! Met 175 opleidingen, 32 locaties en 4800 stagebedrijven in binnen- en buitenland staan onze 1300 docenten en medewerkers klaar om de aanstormende generatie vakmensen een plek in die nieuwe samenleving te geven. Wellantcollege is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Met een soepele doorstroom tussen beide opleidingen. Wij staan voor modern, gevarieerd onderwijs: van koken tot urban green development, en van gezonde dieren tot watermanagement. Met alle aandacht voor de persoonlijke groei en talenten van iedere leerling en student. Met kleinere scholen, waar iedereen elkaar kent en bedrijfsleven, regio en ouders actief samenwerken. En met een veelzijdige aanpak, waarin docenten, studenten en leerlingen samen die nieuwe wereld van nu en morgen verkennen en verbeteren. Wellant. Welbewust beter.

Wij zijn op zoek naar een teamleider Administratieve en Facilitaire Ondersteuning (AFO) die leiding geeft aan de administratieve en facilitaire functies op de locaties VMBO Den Haag Westvliet en Madestein en MBO Rotterdam. De teamleider AFO is verantwoordelijk voor het kwalitatief uitvoeren van de werkprocessen over de locaties heen en voor de implementatie van resultaatgericht werken.

Een belangrijke opdracht voor de teamleider AFO is om op uniforme wijze de nieuwe administratieve en facilitaire werkprocessen die vastgesteld zijn in te richten, te implementeren en hierop te sturen. De teamleider AFO heeft een signaalfunctie van een aantal processen zoals verzuim leerlingen, Arbo e.d. Wellantbrede portefeuilles t.a.v. deze processen zijn een onderdeel van het takenpakket. Dit uiteraard in nauwe samenwerking met de afdelingen van de ondersteunende diensten in Houten; Business Development en Onderwijs, HRM en Bedrijfsvoering.

Jouw profiel

Als teamleider AFO geef je leiding aan medewerkers van de administratieve en facilitaire ondersteuning. Met de veranderde werkprocessen wordt het team dat je aanstuurt geconfronteerd met een andere en nieuwe werkwijze. Als teamleider AFO begeleid je het team in dit veranderingsproces. Bijvoorbeeld via coaching on the job en in periodieke gesprekken neem je de teamleden actief mee in deze nieuwe ontwikkelingen, en ze zullen ook nooit stilstaan.

 • Je durft verantwoordelijkheid te nemen en werkt resultaatgericht.
 • Je kunt sturing geven aan de invoering van een nieuwe werkwijze en weet daarbij je team te motiveren.
 • Je beschikt over een duidelijke visie en helikopterview voor wat betreft de samenhang tussen werkprocessen.
 • Je kunt beleidsplannen op locatieniveau vertalen naar actieplannen op teamniveau en je weet hierop te sturen en te rapporteren.
 • Je hebt een motiverende en stimulerende invloed op jouw team.
 • Je bent flexibel en kunt omgaan met veranderingen in de organisatie en in de functie.

Werkzaamheden

Als teamleider AFO maak je deel uit van het managementteam. Je geeft daarbij zelfstandig leiding aan een team. De verantwoordelijkheden zijn onder meer:

 • Het aansturen, coachen en begeleiden van een team administratief en facilitair medewerkers in de regio.
 • Het monitoren en bewaken van de uitvoering van de administratieve en facilitaire werkzaamheden.
 • Het bevorderen van kwaliteit, samenhang en efficiëntie in de ondersteunende processen.
 • Het zorgen voor de ontwikkeling, vaststelling en uitvoering van het jaarplan van het team.
 • Het beheersen en bewaken van de financiën van het team.

Bijzonderheden

 • Startdatum: 1 oktober 2019
 • Functieomvang: 0,8000 wtf
 • Voor deze functie is het belangrijk dat je in het bezit bent van rijbewijs en auto
 • Een assessment kan deel uit maken van de procedure

Wat bieden wij
Op de functies bij Wellantcollege is de cao MBO van toepassing. Deze functie is ingeschaald in schaal 10. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op De vervolggesprekken zullen plaatsvinden op Wellantcollege heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden. Meer weten over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij Wellantcollege? Kijk dan onder Arbeidsvoorwaarden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer