(Sr)Schoolleider in Boskoop

(Senior) Schoolleider VMBO Boskoop – goed draaiende locatie met topteam!

(Boskoop, 0,8-1,0 fte)

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. En daar zijn we trots op! We bieden voortgezet onderwijs met vmbo, mavo en het groene lyceum. Op ons vmbo verzorgen we opleidingen op alle niveaus en in heel veel richtingen. Ook bieden we verschillende cursussen en trainingen aan. We hebben scholen van Amsterdam tot Heerlen en Den Haag tot Velp. Jaarlijks leiden we ruim 20.000 leerlingen en studenten op. Dat doen we met ruim 2.500 enthousiaste collega’s verspreid over onze 53 locaties. Groot, maar bewust kleinschalig én dichtbij.

De school waar het om gaat
Yuverta VMBO Boskoop is een kleine school waar iedereen elkaar kent, ziet en hoort. Binnen ons team zijn we op veel dingen trots: zoals de examenresultaten, de prettige samenwerking tussen de verschillende vakgroepen, de vruchtbare samenwerking met de regio en de manier waarop onze leerlingen, hun ouders en het team de lastige Corona-situatie effectief en flexibel hebben opgepakt.

Ons docenten- en ondersteunende team is heel hecht; de leerling staat centraal, we hebben veel lol en krijgen van nieuwe collega’s terug dat ze zich welkom voelen. Naast hecht, zijn we ook een professioneel team dat ambitieus is en goede resultaten bereikt. Mede daardoor kennen we weinig verloop. Yuverta VMBO Boskoop heeft 443 leerlingen, 37 FTE aan onderwijzend en iets meer dan 5 FTE aan ondersteunend personeel. Daarnaast is een aantal betrokken vrijwilligers actief binnen de school en op Natuurtuin ‘De Veenmol’.

Wij zijn een christelijk vmbo waar we respectvol omgaan met onze leerlingen, collega’s en ethische dilemma’s. Het merendeel van onze leerlingen en teamleden heeft overigens een andere achtergrond, maar voelt zich absoluut thuis in onze fijne school. Als dorpsschool komen de meeste leerlingen uit Boskoop en de omliggende dorpen. Als (Senior) Schoolleider moet je die dorpsmentaliteit willen leren kennen en daarmee ook de ouders waarmee we betrokken en warm communiceren.

De laatste jaren hebben we stevig gebouwd aan de leerlijn Innovatieve Techniek Niveau 1 t/m 4, met daarin o.a. aandacht voor robotica, drones en programmeren.

Context
Als (Senior) Schoolleider word je, samen met de zittende, directe collega-Schoolleider, eindverantwoordelijk voor het onderwijsproces binnen de locatie, zoals de voorbereiding, ontwikkeling en de uitvoering van het onderwijsproces. Je profileert de locatie door middel van interne sturing en externe gerichtheid. Verder maak je onderdeel uit van het regio-MT waar je je collega-schoolleiders ontmoet en wordt samengewerkt aan thema’s waar we kennisdelen en samen leren en ontwikkelen.

Met jouw blik naar binnen realiseer je een goede werksfeer en ondersteun je de processen zoals (examen) resultaten en teamontwikkeling Met jouw blik naar buiten signaleer je kansen voor de locatie en de regio en ben je in staat om op een creatieve wijze deze te verbinden met bestaande en nieuwe ontwikkelingen. Daarbij vinden we de onderlinge afstemming en samenwerking tussen vmbo, mbo en Leven Lang Ontwikkelen (LLO) belangrijk. Daarbij je ook (mede) het gezicht richting de gemeente, Sterk Techniek Onderwijs en het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs.

Wat ga je doen?

Je ontwikkelt en geeft richting aan (meerjaren)plannen voor de uitvoering van het onderwijskundig beleid. Je bent in staat om vernieuwingen van het onderwijskundig beleid te initiëren en te stimuleren. Je treft beleidsvoorbereidingen en brengt advies uit aan de onderwijsdirectie over de strategische doelen. Je legt verantwoording af aan de Regiodirecteur.

Als (Senior) Schoolleider ben je medeverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de locatie, ontwikkel en implementeer je locatiebeleid en ben je op locatie/teamniveau verantwoordelijk voor onderwijs/ kwaliteit, HR, formatie, locatieplannen, et cetera. Als (Senior) Schoolleider ben je zichtbaar in de regio en werk je samen met concullega’s en stakeholders in de regio.

Je zet de tactische lijnen uit, stuurt de medewerkers aan en zorg je dat de Regiodirecteur niet tegen ‘verrassingen’ aanloopt. Je richt je tevens op locatie-overstijgende activiteiten binnen de regio, zoals een rol in de PDCA-cyclus, aansluiting bij externe netwerken en het (mede) organiseren van het regio-overleg. Je werkt toe naar een breed MT met vmbo en mbo, waarmee we samen op de locatie gehuisvest zijn en mee samenwerken.

Wat vragen we van je?

 • Hbo/academisch werk- en denkniveau.
 • Als Senior Schoolleider heb je minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring als formeel leidinggevende. Als Schoolleider minimaal twee jaar.
 • Kennis en ervaring in het onderwijs op vmbo-niveau en affiniteit in de groene sector en duurzaamheid.
 • Bereidheid om je voor minimaal 4 jaar aan de vestiging te binden.
 • De vaardigheid om een netwerk opbouwen en onderhouden.

Wie ben jij?

Jij bent het boegbeeld naar externe partners en het samenwerken met bedrijfsleven en overheden aan het vorm geven van contextrijk leren in de praktijk. Je hebt zicht op ontwikkelingen in de regio, toont leiderschap en motiveert de professionele gespreksvoering en cultuur binnen het team. Je zet medewerkers én leerlingen in hun kracht, mede door hun kwaliteiten te stimuleren en eigenaarschap te vergroten.

 • Een energieke, proactieve, ambitieuze en positief ingestelde vernieuwer.
 • Passie voor vmbo-leerlingen.
 • Onderwijskundig leiderschap, je bent een verbinder, organisatiesensitief, extern gericht en (dus) ondernemend.
 • Brengt structuur aan, werkt planmatig én durft ook risico’s te nemen.
 • Daadkrachtig en standvastig, maar ook toegankelijk.
 • Legt de verantwoordelijkheden daar waar ze horen.
 • Wilt fulltime werken (0,8 fte is bespreekbaar).
 • En oh ja, zonder zelfreflectie, kritiek kunnen geven én ontvangen en voorál een flinke dosis humor gaat het niet lukken J

Wat bieden we je?

Het salaris voor de Senior Schoolleider is schaal 13 (€ 4.427 – € 6.162, bruto per maand op full time basis). Voor de Schoolleider is dat schaal 12 (€ 3.871 – € 5.685).

Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • 13de maand
 • Een laptop
 • Vergoeding mobiele telefoonkosten
 • Grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties
 • Schoolleiders bieden wij een ontwikkeltraject op maat, met intervisie, training en coaching. Je werkt regionaal intensief samen binnen een constructief en laagdrempelig managementteam.

Op de functies bij Yuverta is de cao mbo van toepassing.

Word jij enthousiast van deze functie?

Dan komen we graag in contact met jou!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Aline Admiraal, Regiodirecteur Gouwe-Rijnland, via telefoonnummer 06-1273 3967 of per mail a.admiraal@yuverta.nl.

Meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Ronald van Driel, Recruiter, op 06-5350 2031 of via r.van.driel@yuverta.nl.

Bij interesse verzoeken we je om te solliciteren via de website Werken bij Yuverta bij de betreffende vacature via de button ‘direct solliciteren’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Werkweek
0,8 – 1,0 FTE

Solliciteer