Specialist examinering onderwijs en kwaliteit in Leiden

Specialist examinering onderwijs & kwaliteit

De organisatie

Wij leiden studenten in het mbo op tot echte vakmensen. Naast zes MBO Colleges beschikt mboRijnland over een College Contractonderwijs en de VAVO. Binnen mboRijnland bieden we kleinschalig georganiseerd onderwijs binnen onze MBO Colleges.

Ons onderwijs draagt bij aan de ontwikkeling van de regio Rijnland. Het is de regio waarin we samenwerken met bedrijven, andere onderwijsinstellingen, politiek en maatschappelijke instellingen. mboRijnland verwijst ook naar het Rijnlands denken. Vakmanschap, vertrouwen en verbinding zijn waarden die daarin voorop staan. In verbinding kun je je ontwikkelen. En onze organisatie is in ontwikkeling, we willen elke dag meer Rijnlands worden. Wil jij actief meewerken aan de toekomst van onze studenten en meebouwen aan onze organisatie, kom dan bij ons werken!

Centrum voor strategie & advies

Onderwijs & kwaliteit is onderdeel van het centrum voor Strategie & aAdvies. 
Samen met Human resources, Marketing & communicatie, Planning & control, huisvesting en Concernbeleid & strategie heeft Onderwijs & kwaliteit een adviserende functie richting MBO Colleges, College Contractonderwijs en het VAVO om goed en aantrekkelijk onderwijs te verzorgen.

De adviseurs en specialisten van het Centrum voor Strategie en Advies signaleren risico’s, monitoren de onderwijskwaliteit en ondersteunen bij verbeteringen binnen teams. Vanuit verschillende expertisegebieden verdiepen zij zich in relevante ontwikkelingen, doen voorstellen voor aanpassingen van het beleid en zorgen voor kennisdeling rondom de verschillende expertisegebieden. Dit doen zij vanuit een integrale blik waarbij altijd verbinding wordt gemaakt met andere expertisegebieden.

Uitdagingen voor Onderwijs & Kwaliteit:

– Het optimaliseren en monitoren van de onderwijskwaliteit;
– Een kritische vriend en sparringpartner zijn voor de MBO Colleges op gebied van (innovatief) onderwijs en kwaliteitszorg;
– Zorgen voor ROC-brede verbinding en kennisdeling.

De functie

De specialist Examinering draagt bij aan het ontwikkelen van beleid en het leiden van projecten binnen het eigen expertisegebied, waarbij de verbinding met andere expertises wordt gezocht. Ook heeft de specialist adviestaken en informeer je collega’s als het gaat om ontwikkelingen binnen het MBO.

Taken en verantwoordelijkheden

– Ondersteunen bij het opstellen van beleidsstukken, visiedocumenten en overige voorkomende werkzaamheden;
– Verrichten van werkzaamheden op organisatorisch gebied zoals Procesportaal Examinering up-to-date houden;
– Bijdragen aan de ontwikkeling van procedures en beleid op het gebied van examinering, zoals het handboek examinering en het examenreglement van mboRijnland;
– Afhankelijk van kennis en ervaring, eigenaarschap van een of meerdere inhoudelijke thema’s;
– (mede)Opstellen van de jaarplanning en bewaken van deadlines.

Functie-eisen

– Je bezit minimaal een relevant HBO-diploma
– Je hebt kennis/ervaring van/in het Middelbaar beroepsonderwijs;
– Je hebt kennis van examinering in het mbo
– Je kent de ontwikkelingen rondom flexibilisering van het (mbo) onderwijs;
– Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
– Je kunt uitstekend samenwerken en je hebt oog voor je omgeving;
– Je bent resultaat- en kwaliteitsgericht;
– Je hebt ervaring in het opstellen van beleidsnotities en projectplannen;
– Je hebt een proactieve zelfstandige werkhouding, gericht op verbinding en samenwerking;
– Je beschikt over de kwaliteit om snel te kunnen schakelen tussen verschillende taken en diverse partijen;
– Je beschikt over goede digitale vaardigheden.

Competenties

Naast alle bovenstaande eisen herken jij je in de volgende persoonskenmerken: teamplayer, strategisch, verbindend, klantgericht, pragmatisch, stressbestendig, overtuigend, resultaatgericht en ondernemend.

Wat bieden wij

Afhankelijk van opleiding en ervaring word je ingeschaald in de functie van specialist A. Het maximum van schaal 10 bedraagt € 4.359 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (36,86 uur per week) volgens de CAO MBO

Daarnaast bieden wij:

– 8,33% eindejaarsuitkering;
– Bijdrage van 70% aan de pensioenpremie;
– De mogelijkheid om binnen redelijkheid je werk flexibel te plannen;
– 31 vakantiedagen per jaar bij een fulltime aanstelling;
– Bijdrage aan de ziektekostenverzekering, ook de aanvullende;
– Een laptop volgens onze BYOD-regeling;
– Een aantrekkelijke vervoersregeling bestaande uit een fietsregeling en ns-businesscard;
– Ruime scholingsfaciliteiten.

Meer informatie

Informatie over de procedure of informatie over de inhoud van de functie kun je opvragen bij  Chantal Buys, teamcoördinator (cbuys@mborijnland.nl of 0682831132)

Reageren

Zie je het helemaal zitten om te starten bij mboRijnland? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton , waar je je motivatie voor je reactie en CV kunt uploaden.  Reageren kan tot einddatum vacature.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben in de selectieprocedure.

Na je sollicitatie

Zijn wij net zo enthousiast als jij, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Dit eerste gesprek voer je met de teamcoördinator en een toekomstige collega. Zo leren we elkaar kennen en kunnen we je vertellen over onze organisatie.

Wij werven graag zelf onze kandidaten, dus zonder hulp van werving- en selectiebureaus

Solliciteer