(senior) opleidingsmanager mbo Metropool in Rijswijk

(Senior) Opleidingsmanager mbo Rijswijk/Rotterdam – collegiaal leidinggevende voor mooi, groen en duurzaam onderwijs in de regio

(Rijswijk/Rotterdam, 0,8-1,0 fte)

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. En daar zijn we trots op! We bieden voortgezet onderwijs met vmbo, mavo en het groene lyceum. Op ons mbo verzorgen we opleidingen op alle niveaus. Ook bieden we verschillende cursussen en trainingen aan. We hebben scholen van Amsterdam tot Heerlen en Den Haag tot Velp. Jaarlijks leiden we zo’n 23.000 leerlingen en studenten op. Dat doen we met ruim 3.000 enthousiaste collega’s verspreid over onze 53 locaties. Groot, maar bewust kleinschalig én dichtbij.

Yuverta mbo Metropool Rijswijk/Rotterdam biedt groen onderwijs aan mbo-studenten vanuit twee locaties. We werken aan kwalitatief goed en innovatief onderwijs dat past bij de vragen en ontwikkelingen van deze tijd.

De school waar je gaat werken

We zijn gericht op mbo-studenten die zich willen bekwamen in de verzorging van dieren, het werken met bloemen en planten of het mooier en duurzamer maken van de groene omgeving en de stad. Yuverta mbo Rijswijk/Rotterdam is dé duurzame school in de regio Metropool. We zijn een kleinschalige school in een groene omgeving. Onze opleidingen worden op verschillende niveaus gegeven.

Wij hebben een prachtige grote schooltuin met een grote diversiteit aan bloemen, planten en bomen. In de wei lopen schapen en geiten. Er zijn honden en katten en in de binnenverblijven verzorgen we nog veel meer dieren.

Rijswijk is onze hoofdlocatie met zo’n 500 studenten en 30 docenten en ondersteunend personeel. We bieden opleidingen in Bloem Groen en Styling, Paraveterinair, Hoveniersopleidingen en Dierverzorging. We werken hard aan een groot project rondom de buitenruimte: ‘Vierbuiten’.

In Rotterdam werken we met circa 200 studenten en 14 collega’s en zijn er opleidingen in Food-voorlichting, Hoveniersopleidingen en Dierverzorging. We profileren dit als dé plek voor de leefbare stad en klimaat en werken veel samen met externe partijen.

Context
Bij Yuverta mbo Rijswijk/Rotterdam werken we, met ons betrokken en gemotiveerde team, hard aan de kwaliteit van het onderwijs. Na een aantal managementwisselingen, bouwen we aan een stabiele basis. Bovendien zijn we drukdoende de teams uit Rijswijk, Rotterdam en een aantal opleidingen dat recent vanuit Gouda overkwam tot één team te smeden.

Met onze mondige studenten, ouders en collega’s is het fijn werken.

Wat ga je doen?

Samen met jouw collega-opleidingsmanager, ben je collegiaal verantwoordelijk voor Yuverta mbo Rijswijk/Rotterdam. Samen vertalen jullie de onderwijsstrategie naar het onderwijsbeleid en centrale beleidsplannen naar concrete onderwijsprogramma’s voor de locatie. Bovendien vervullen jullie een aanjagersrol in veranderingsprocessen. Samen bepaal je en geef je richting aan (meerjaren)plannen en taakstellingen voor de uitvoering van het onderwijskundig beleid. En zorg je voor het initiëren en stimuleren van vernieuwingen van het onderwijskundig beleid en prioriteit voor kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur. Je treft beleidsvoorbereidingen en brengt advies uit aan de onderwijsdirectie omtrent de strategische doelen. Jullie zijn het eerste aanspreekpunt bij escalaties en treden op als aanjager bij de ontwikkeling van het beleid op complexe en/of omvangrijke aandachtspunten, bedrijfsprocessen en/of disciplines. Je legt verantwoording af aan de regiodirecteur en maakt onderdeel uit van het regio-MT.

Wat vragen we van je?

  • hbo/academisch denkniveau
  • minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als formeel leidinggevende (Senior Opleidingsmanager) of minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als formeel leidinggevende (Opleidingsmanager)
  • kennis en ervaring in het onderwijs op mbo-niveau
  • bereid om je voor minimaal 4 jaar aan de vestiging te binden
  • je kunt een netwerk opbouwen en onderhouden.

Wie ben jij?

Je hebt ervaring met kwaliteitsontwikkeling in het mbo en met teamontwikkeling. Uitgebreide ervaring met groen en duurzaam is geen must, duidelijke affiniteit zien we wél graag. Je bent een samenwerker pur sang, die verantwoordelijkheid kan en durft te delen. Het team vraagt iemand die er voor ze is. Dus aandacht voor het team, zonder professionele distantie te vergeten.

De zittende Opleidingsmanager is sterk in plannen en doen, jij voegt daar creativiteit, energie en het concreet aansturen van processen aan toe. Bovendien ben je een verbinder met de regio, een netwerker, ook politiek-bestuurlijk. En help je LLO (Leven Lang Ontwikkelen) verder op te zetten.

Wat bieden we je?

Een leuke afwisselende baan in een informele werkomgeving. Het salaris voor de Senior Opleidingsmanager is schaal 13 (€ 4.427 – € 6.162, bruto per maand op full time basis). Voor de Opleidingsmanager is dat schaal 12 (€ 3.871 – € 5.685).

Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • 13de maand
  • Een laptop
  • Vergoeding mobiele telefoonkosten
  • Grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties
  • Schoolleiders bieden wij een ontwikkeltraject op maat, met intervisie, training en coaching. Je werkt regionaal intensief samen binnen een constructief en laagdrempelig managementteam.

Op de functies bij Yuverta is de cao mbo van toepassing.

Word jij enthousiast van deze functie?

Dan komen we graag in contact met jou!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Frederieke van der Vloed, regiodirecteur Metropool (Den Haag, Rijswijk en Rotterdam), via telefoonnummer 06-1004 0929 of per mail f.van.der.vloed@yuverta.nl (emailadres NIET gebruiken om te solliciteren).

Bel voor informatie over de procedure met Ronald van Driel, recruiter, op 06-5350 2031.

Werkweek
0,8 – 1,0 FTE

Solliciteer