Schoolleider, VMBO Anna Hoeve Brielle, 0,8 – 1,0 fte

De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering en robotisering bieden mogelijke oplossingen. Internationaal – van bedrijfsleven tot overheid tot wetenschap – groeit de behoefte aan een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze leefomgeving te verbeteren. Nederland loopt hierin voorop als kweekvijver van talent. Welkom bij Wellant! Met 175 opleidingen, 30 locaties en 4800 stagebedrijven in binnen- en buitenland staan onze 1300 docenten en medewerkers klaar om de aanstormende generatie vakmensen een plek in die nieuwe samenleving te geven. Wellantcollege is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Met een soepele doorstroom tussen beide opleidingen. Wij staan voor modern, gevarieerd onderwijs: van koken tot urban green development, en van gezonde dieren tot watermanagement. Met alle aandacht voor de persoonlijke groei en talenten van iedere leerling en student. Met kleinere scholen, waar iedereen elkaar kent en bedrijfsleven, regio en ouders actief samenwerken. En met een veelzijdige aanpak, waarin docenten, studenten en leerlingen samen die nieuwe wereld van nu en morgen verkennen en verbeteren. Wellant. Welbewust beter.

Om onze organisatie- en onderwijsontwikkeling optimaal te ondersteunen en tot een succes te maken, zoeken wij voor onze locatie VMBO Brielle een Schoolleider.

Profiel van de functie

Als schoolleider bent u lid van het managementteam en vervult u een voortrekkersrol in veranderingsprocessen in het VMBO. Samen met uw collega schoolleider stuurt u de locatie aan.

Uw verantwoordelijkheden zijn onder meer:

  • Het mede vorm en inhoud geven aan de ontwikkeling van het regio/locatiebeleid en de uitvoering daarvan.
  • Het aansturen, coachen en begeleiden van een team van docenten en ondersteunend personeel.
  • Het effectief en efficiënt inzetten van medewerkers en middelen, o.a. op het gebied van ondersteuning/zorg en facilitair/administratief.
  • Het bevorderen van de kwaliteit van het onderwijs en de ondersteunende processen.
  • Het doeltreffend en krachtig inzetten van (verdere) teamontwikkeling.

Uw profiel

U heeft passie voor het vmbo en een opleiding op ten minste HBO-niveau met tenminste 3 jaar leidinggevende ervaring in het voortgezet onderwijs. U kunt aantonen succesvol te hebben gestuurd op kwaliteitsverbetering en professionalisering. Voorts heeft u hierin een aantal opdrachten succesvol afgerond. U heeft (ruime) ervaring met het vmbo onderwijs. Tevens heeft u ervaring met kwaliteitsverbetering met betrekking tot teamontwikkeling.

U bent een heldere en directe teamspeler met humor, waarmee u uw teamleden in hun kracht zet. U beschikt over een duidelijke visie op het onderwijs en opbrengstgericht werken, welke aansluit bij de visie van Wellant Brielle en kan de school positioneren. U kunt sturing geven aan veranderingsprocessen en weet daarbij de medewerkers in beweging te krijgen. Daarnaast kunt u regio- en beleidsplannen vertalen naar locatie- en teamplannen. Klant- en marktgerichtheid zijn hierbij centrale begrippen. U weet hierop ook te sturen en te rapporteren. U durft verantwoordelijkheid te nemen, verantwoording dieper in de organisatie te leggen en bent koersvast. Ook bent u een netwerker; u werkt zelfstandig en resultaatgericht en heeft een krachtige uitstraling. Affiniteit met het groene onderwijs is een pré.

Bijzonderheden

  • Functieomvang: 0,8 – 1 FTE
  • Startdatum: zo spoedig mogelijk
  • ruime ervaring als onderwijsmanager/leidinggevende in het VO (VMBO)

Wat bieden wij

Binnen de kleinschalige opzet is er aandacht voor de leerling als individu. Er wordt veel aandacht besteed aan de professionele ontwikkeling van medewerkers. Teamleiders bieden wij een ontwikkeltraject op maat, met intervisie, training en coaching. De teamleiders werken regionaal intensief samen binnen een constructief en laagdrempelig managementteam. Er worden marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden geboden, waarbij de CAO MBO van toepassing is. De functie is gewaardeerd in schaal 12.

Procedure

U kunt uw motivatiebrief en CV verzenden via ons online recruitmentsysteem. De briefselectie vindt plaats op 13 december 2019 waarna de eerste sollicitatiegesprekken op 6 januari 2020 plaatsvinden. Over de verdere verloop van het selectieproces wordt u gedurende het eerste gesprek geïnformeerd. Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met HR adviseur Irene van den Berg, tel. 06-23125048. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld

Solliciteer