onderwijsjurist / jurist

OZHW voor PO en VO is op zoek naar een onderwijsjurist / jurist

Contactpersoon:Mevr. L. Van De Weijer, bestuurssecretaris
Telefoonnummer:0180-642710
Sector:PO & VO ( Primair Onderwijs & Voortgezet Onderwijs)
Bijlage: https://www.roozz.nl/vacatures/onderwijsjurist-stichting-ozhw
Fte:0,40 / Uren:ca. 18
Dienstverband:tijdelijk met uitzicht op vast
Bevoegdheid:van toepassing
Aanvangsdatum:in overleg
Extra informatie: https://www.roozz.nl/vacatures/onderwijsjurist-stichting-ozhw
Stichting Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor Primair en Voortgezet Onderwijs zoekt een ONDERWIJSJURIST (0,40 fte) ter versterking van het team van het onderwijsservicebureau.
Voor informatie over de inhoud van de functie verwijzen wij naar het bijgevoegd document.
Het Onderwijsservicebureau is het servicebureau van OZHW en biedt ondersteuning aan schooldirecties en bestuur op de bedrijfsprocessen. Er zijn diverse expertisegebieden ondergebracht: algemeen en bestuurlijk beleid, juridische zaken, huisvesting en facilitair,
ICT, finance en control, P&O en onderwijskwaliteit.
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het functieprofiel? Wij nodigen je van harte uit om te reageren door je sollicitatiebrief en je curriculum vitae voor 21 februari 2019 te sturen via https://vacatures.ozhw.nl of via www.roozz.nl

Stichting Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor Primair en Voortgezet Onderwijs zoekt een  
ONDERWIJSJURIST (0,4 fte)  ter versterking van het team van het onderwijsservicebureau.  

Stichting Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor Primair en Voortgezet Onderwijs  (OZHW) verzorgt openbaar onderwijs voor 14 PO-scholen en voor 8 VO-scholen. De stichting biedt onderwijs aan ca. 9100 leerlingen op 28 locaties in de regio Barendrecht, Krimpenerwaard,
Ridderkerk en Zwijndrecht. 

Onderwijsservicebureau Het Onderwijsservicebureau is het servicebureau van OZHW en biedt ondersteuning aan schooldirecties en bestuur op de bedrijfsprocessen. Er zijn diverse expertisegebieden ondergebracht: algemeen en bestuurlijk beleid, juridische zaken,
huisvesting en facilitair, ICT, finance en control, P&O en onderwijskwaliteit.  

De functie
Als onderwijsjurist signaleer en analyseer je ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en ben je belast met het op- en/of bijstellen van interne regelgeving voor leerlingen en medewerkers. Tevens behoort de behandeling van klachten en bezwaren tot
het takenpakket. Daarnaast monitor je de aanvraagmogelijkheden van lokale, regionale en landelijke subsidies en begeleid je de aanvraag van subsidies. Het beoordelen van contracten behoort tot je takenpakket. Tevens ben je betrokken bij rechtspositionele kwesties.  

Je hebt uitgebreide kennis van administratief en bestuursrecht. Je werkt nauw samen met de bestuurssecretaris, met de strategisch adviseur onderwijs en kwaliteit en met de afdeling P&O.   

De functie betreft een nieuwe functie binnen OZHW. Het betreft een structurele functie. Omdat nog niet duidelijk is wat de precieze omvang van de functie moet zijn, zal er eerst een contract op projectbasis geboden worden.  

Functie-eisen
– Je hebt een afgeronde academische opleiding in bestuursrecht. Relevante werkervaring als onderwijsjurist heeft de voorkeur. 
– Je volgt landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen op de voet. Je weet deze ontwikkelingen op waarde te schatten en te vertalen naar OZHW kaders en beleid. Je weet ook wat er nodig is om beleid te operationaliseren. 
– Je hebt oog voor de verschillende belangen en kunt die bij elkaar brengen. Je bent gewend te adviseren in een politiek bestuurlijke omgeving en neemt in je adviezen diverse belangen en invalshoeken mee. Om dit goed te verwoorden beschik je over uitstekende
schrijfvaardigheden. 
 
Daarnaast ben je conceptueel en analytisch sterk. Heb je oog voor detail, toon je initiatief, ben je overtuigend in je communicatie en beschik je over een goed ontwikkeld organisatie- en omgevingsbewustzijn. 

Wij bieden
We bieden je een functie van 0,4 fte in salarisschaal 11 (cao VO) op projectbasis. Wanneer duidelijk is wat de precieze omvang van de functie moet zijn en bij goed functioneren, wordt de functie omgezet in een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk
van je kennis en ervaring (arbeidsverleden) en bedraagt maximaal €4.748,- bruto per maand bij een volledige aanstelling. OZHW voor PO en VO biedt een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en eindejaarsuitkering.
Ook biedt OZHW voor PO en VO uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers zich blijvend te professionaliseren.  

Meer informatie en solliciteren
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met de bestuurssecretaris van OZHW, mevrouw L. van de Weijer. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0180-642710. 

De eerste sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdagmiddag 6 maart 2019. Een mogelijk tweede gesprek zal plaatsvinden op 12 maart. 2019. De uitwerking en presentatie van een casus behoort tot de mogelijkheden.  

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het functieprofiel? Wij nodigen je van harte uit om te reageren door je sollicitatiebrief en je curriculum vitae voor 21 februari 2019 op te sturen via https://vacatures.ozhw.nl. 
Acquisitie Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  
 

Solliciteer