Manager Studentenadministratie in Houten

Manager Studentenadministratie / aantrekkelijke, grote werkgever in duurzaam vmbo/mbo-onderwijs

(Houten en deels vanuit huis, 0,8 -1,0 FTE)

Onze fusie-organisatie van drie vooraanstaande partijen in groen onderwijs is ambitieus, helemaal van deze tijd en financieel gezond. Schaalvoordeel, het bundelen van kracht en kwaliteit en het harmoniseren van onze werkwijzen zorgen voor interessante en uitdagende dossiers rondom de leerlingen- en studentenadministratie van onze 53 locaties. Kom jij ons versterken met jouw expertise, leiderschap en organisatiekracht?

De functie
Als Manager DNA (Deelnemersadministratie), zoals de functie formeel heet, word je eindverantwoordelijk voor de studenten- en leerlingenadministratie binnen Yuverta. Dat doe je met een team, dat je direct aanstuurt, van twee Teamleiders (voor respectievelijk het mbo en het vmbo), Beleidsmedewerkers en een aantal LLO-medewerkers die de registratie rondom Leven Lang Ontwikkelen voor hun rekening nemen. Per 1 april a.s. zal 60 FTE (circa 90 medewerkers, die je middels de beide Teamleiders indirect aanstuurt) voor DNA (hybride) werkzaam zijn vanuit Houten, Gouda, Den Bosch en Helmond. De afdeling DNA valt binnen de Dienst Bedrijfsvoering.

De drie voormalige fusiepartners hadden hun studenten- en leerlingenadministraties op verschillende manieren ingericht. Inmiddels zijn we, samen met een externe Projectleider/specialist, flink onderweg m.b.t. het harmoniseren van onze processen en de centralisering en automatisering daarvan. Op 1 augustus 2022 moet de afdeling er staan, inclusief alle benodigde systemen. Op dat moment is de afdeling DNA echter niet af. Voortdurende aandacht voor het inrichten van nóg slimmere processen, digitaliseren en efficiënter werken zal belangrijk én uitdagend, blijven. Het samen met de teamleiders zorgen voor goed geëquipeerde, trotse en blije medewerkers is een belangrijke rode draad bij jouw activiteiten.

Deze functie is uitdagend i.v.m. de grootte van de afdeling, de complexiteit van het samenvoegen van de activiteiten van de drie fusiepartners en de implementatie en het laten vliegen van nieuwe systemen. Bovendien zitten management, directie, Concern Control en de Accountant kort op de bal, omdat de deelnemersadministratie van cruciaal belang is voor het goed verlopen van zowel het onderwijs als de bekostiging daarvan. Die span of control, zichtbaarheid en dat gewicht moet je interessant en leuk vinden.

Nog even een aantal onvermijdelijke bullets, je:

 • ontwikkelt het beleid en jaarplan voor DNA, samen met de teamleiders en adviseurs, en bent integraal verantwoordelijk voor de realisatie
 • vertaalt de strategische Yuverta-doelstellingen naar specifiek meetbare doelstellingen en beleidsinitiatieven voor DNA
 • bouwt en onderhoudt een netwerk van relevante interne en externe contacten en zorgt voor integraliteit en verbinding met regios, onderwijs en bedrijfsvoering
 • geeft leiding aan de ontwikkeling van DNA en de teamleiders en adviseurs
 • adviseert de directeur Bedrijfsvoering over organisatieontwikkeling en veranderingsprocessen op het gebied van en in relatie tot DNA
 • schept randvoorwaarden voor DNA en ziet toe op de kwantitatieve en kwalitatieve bezetting binnen de afdeling
 • participeert actief in het MT Bedrijfsvoering.

Onze afdeling
De afdeling DNA biedt de organisatie een professionele, soepel lopende studenten- en leerlingenadministratie. Daarmee bieden we de onderwijslocaties en regios ondersteuning bij hun operationele en administratieve processen en de ondersteunende diensten en onze directie betrouwbaarheid van informatie en de grondslag voor een gezonde, sluitende bekostiging van het onderwijs.

Dit breng je mee

 • WO-werk- en denkniveau
 • De competenties: innovatief, ondernemend, besluitvaardig, resultaat- en servicegericht
 • Jouw stijl van leidinggeven kenmerkt zich als helder, mensgericht en coachend
 • Ruime ervaring met en een duidelijke visie op de inrichting, samenhang en betrouwbare executie van complexe administratieve processen, bij voorkeur binnen het onderwijs
 • Gevoel voor en een mening over methodieken als Continuous Improvement en LEAN
 • Een gezonde dosis humor
 • Sterke communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk, waardoor je in staat bent in uiteenlopende contexten met collegas en stakeholders op verschillende niveaus te communiceren.

Wat bieden wij
Een team met passie voor het vak en veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door een groot aanbod aan trainingen en cursussen.

Naast inschaling in schaal 13 van de cao-mbo (afhankelijk van opleiding en ervaring tussen € 4.427 en € 6.162 op fulltime-basis), bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • een eindejaarsuitkering
 • grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties
 • een gunstige leasefietsregeling, vergoeding voor je mobiele telefonie abonnement en een vergoeding voor aanvullende ziektekostenverzekering
 • een goede laptop
 • reiskostenvergoeding conform de cao plus extras vanuit bedrijfseigen regelingen
 • in onderling overleg, de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Op de functies bij Yuverta is de cao-mbo van toepassing.

Word jij enthousiast van deze functie? Dan komen we graag in contact met jou!

Wil je meer informatie?
Neem dan voor inhoudelijke informatie over de functie contact op met Joost Brouwers, Directeur Bedrijfsvoering, op 06-5324 5442 (tijdens de Kerstvakantie uiteraard niet bereikbaar) of via j.brouwers@yuverta.nl (graag niet gebruiken om te solliciteren).

Ronald van Driel, Recruiter, kan je meer vertellen over de procedure via 06-5350 2031.

Bij interesse verzoeken we je om te solliciteren via de website Werken bij Yuverta bij de betreffende vacature via de button direct solliciteren. We hechten veel waarde aan zorgvuldigheid en actualiteit in onze vacatures. Daarom raden we je aan om altijd via Werken bij Yuverta te solliciteren en niet via een ander platform. Alleen op die manier kan jouw sollicitatie in behandeling genomen worden!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Werkweek
0,8 – 1,0 FTE

Solliciteer