HR Business Partner Onderwijs in Etten Leur

Koraal zoekt een enthousiaste en bevlogen HR Businesspartner ( 40 u/w) die vormgeeft aan het HR vraagstuk voor het gehele domein Onderwijs . Het is een regio-overstijgende , veelzijdige functie binnen een dynamische context. Een functie waarin veel van je gevraagd wordt, maar waar ook ruimte is voor ontwikkeling, voor eigen initiatief en creativiteit.

Jij? Jij bent een verbinder, je luistert , je bent een bewezen HR professional . Je beschikt over inlevingsvermogen en overtuigingskracht. Een uitdaging ga je niet uit de weg. Jouw analytisch vermogen stelt je in staat om overzicht te houden, prioriteiten te stellen.

Over de functie

De HR Businesspartner heeft als aandachtsgebied Onderwijs en beweeg t zich binnen 3 Koraal- regio’s in Noord Braban t waar de scholen (SO/VSO) van Het Driespan, Saltho Onderwijs e n De Vlinder zich bevinden .

Jij bent een verbinder tussen de regio ’s , de HR en Interne Dienstverlening. Je participeert bij de optimalisering en vertaling van HR bedrijfsvoering naar processen, procedures en managementinformatie. Je hebt een adviserende en ondersteunende rol bij de regionale implementatie, evenals bij veranderopdrachten en innovatieprocessen en relevante ontwikkelingen . Je bent in staat om het HR beleid binnen de gegeven kaders uit te voeren en denkt mee over het te ontwikkelen HR beleid van Koraal . Je bespreekt je analyses in het HR businesspartners overleg.

Vanuit jouw rol ben je verantwoordelijk voor het opstellen van het HR jaar- en uitvoeringsplan voor Onderwijs binnen de verschillende regio ’s , in overleg met de Manager HR, regiodirectie , schoolleiding en medezeggenschap . Je initieert HR projecten en voert HR portfoliomanagement in de regio . Waar nod ig stuur je bij op kwaliteit, planning en budget. Je begeleidt de implementatie en zorgt voor een goede borging. 

Namens HR maak je deel uit van de klantteams van de verschillende regio’s. Je anticipeert en schakelt waar nodig tijdig capaciteit en deskundigheid van HR Interne Dienstverlening in. Je hebt kennis van de organisatie inrichting, werving & selectie, CAO PO , HR beleid , opleiding & ontwikkeling, A rbo gerelateerde onderwerpen en managementinformatie.

Over Koraal

Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en (zeer) complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel jeugdhulp, verstandelijk gehandicaptenzorg als onderwijs en participatie. Ons werkgebied is Limburg en Noord-Brabant. Onze ambitie is het bieden van een integraal pakket zorg, onderwijs en participatie. Dat is uniek. Het stelt ons in staat om kinderen, jongeren, volwassenen en hun netwerk altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat gedeeltelijk vanuit onze eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met onze ketenpartners. Op dit moment werken bij Koraal bijna 4000 professionals samen aan deze ambitie.

HR Businesspartners vallen onder Staf HR en dat bestaat verder uit de onderdelen HR beleid , HR Arbo, Leren & Ontwikkelen en Arbeidsmarkt. De hiërarchische leidinggevende is de Manager HR.

Onderwijs

Saltho Onderwijs bestaat uit vijf scholen met ruim 500 leerlingen voor speciaal onderwijs in de regio’s Noordoost-Brabant, Zuidoost- en Midden-Brabant en Expertise Centrum. Het Driespan heeft twaalf scholen voor dezelfde doelgroep in West-Brabant, met in totaal 1600 leerlingen. Maashorst verzorgt via de school De Vlinder speciaal onderwijs voor normaal begaafde kinderen met ontwikkelings-, gedrags- en leerproblemen.

Meer weten over (onderwijs bij) Koraal ? Klik hier .

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste en bevlogen collega die beschikt over een evenwichtige persoonlijkheid en een hands-on mentaliteit. Je bent gedreven, initiatiefrijk, volhardend en energiek. 

Als Businesspartner ben je een actief deelnemer in de ontwikkeling en realisatie van de HR strategie van Koraal. Je begrijpt en spreekt de taal van de “business”. Je hebt affiniteit met de andere domeinen van Koraal en je zoekt de samenwerking op met je collega’s binnen Onderwijs maar ook met je HR collega’s van de andere regio’s. Vanuit je verbindende kwaliteiten ben je in staat om een bijdrage te leveren aan een cultuur van elkaar ondersteunen, vertrouwen geven en aanspreken en je vervult hierin zelf een voorbeeldfunctie.

Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren en onderhandelen. Belangrijk hierbij is je luisterend oor, empathisch vermogen en overtuigingskracht. Je bent in staat om te relativeren en beschikt over het vermogen tot zelfreflectie. 

Je bent kritisch met gevoel voor tact en integriteit en zonder daarbij de belangen van de betrokken partijen uit het oog te verliezen. Vanuit je analytisch vermogen en door gestructureerd te werken, behoud je overzicht. Daarbij beschik je over voldoende financieel inzicht om tijdig te kunnen (bij)sturen. Je neemt op proactieve wijze verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling, en die van collega’s, waardoor vakkennis actueel blijft en jij als professional herkend en erkend wordt.

Daarnaast verwachten wij:

  • Een afgeronde opleiding op het gebied van Human Resources of Bedrijfskunde op WO/HBO+ -niveau, alsmede minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring op senior HR niveau binnen het onderwijsveld.
  • Actuele kennis van wet- en regelgeving in het vakgebied en een gedegen kennis van de CAO Primair Onderwijs, evenals actuele kennis van verander-, project- en leanmanagement .

Wat bieden wij?

Koraal biedt een dynamische functie binnen een prachtige en veelzijdige maatschappelijke organisatie met een uitdagende doelgroep die volop in beweging is. Je krijgt de kans om jezelf optimaal te ontplooien binnen een omgeving waarin eigen initiatief en creativiteit worden gewaardeerd.

De functie kent uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a.: 

Informatie 

Informatie over de functie en een uitgebreid functieprofiel is te verkrijgen bij Erwin Broeders (Manager HR) via  EBroeders@koraal.nl  of via 06 – 22 49 35 65.

Een ontwikkelassessment is onderdeel van de procedure. 

Reageren

Spreekt deze uitdagende en veelzijdige functie je aan? Heb jij kennis als HR Businesspartner binnen het onderwijs? Dan ontvangen wij graag je CV en uitgebreide motivatie,  uiterlijk 1 november 2020.

Solliciteer