Ervaren Schoolleider in Aalsmeer

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. En daar zijn we trots op! We bieden voortgezet onderwijs met vmbo, mavo en het groene lyceum. Op ons vmbo verzorgen we opleidingen op alle niveaus en in heel veel richtingen. Ook bieden we verschillende cursussen en trainingen aan. We hebben scholen van Amsterdam tot Heerlen en Den Haag tot Velp. Jaarlijks leiden we ruim 20.000 leerlingen en studenten op. Dat doen we met ruim 2.500 enthousiaste collegas verspreid over onze 53 locaties. Groot, maar bewust kleinschalig én dichtbij.

De school waar het om gaat
Bij Yuverta mavo Aalsmeer is er veel te kiezen! Leerlingen krijgen veel mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. Met onze mavo worden ze goed voorbereid op havo of mbo.

Havo-kans-traject
Yuverta mavo Aalsmeer biedt een traject aan dat is gericht op de doorstroom naar de havo. We hebben een samenwerking met het Hermann Wesselink College (HWC) in Amstelveen voor onze leerlingen die kans maken om door te stromen naar de havo.

Businessklas
Een themaklas, die onze school succesvol maakt, is de businessklas. Met de docent bereid de leerling allerlei activiteiten voor, waaronder een (online) veiling voor het goede doel. Hierbij leer je hoe je reclame maakt en waar je allemaal rekening mee moet houden bij het voorbereiden van evenementen. Dit alles vormt de basis voor het opzetten van een eigen bedrijf in de 2e klas en kan de overstap worden gemaakt naar de Businessklas in de bovenbouw.

Projectklas
Voor leerlingen die creatief zijn en goed willen leren samenwerken, plannen en presenteren. Tweehonderd minuten per week staat hun creativiteit centraal bij de lessen van projectklas. Elke periode hoort bij een beroep en kruipt de leerling door middel van opdrachten in de huid van iemand met dit beroep.

iPad in de klas
Leren met de iPad is niet alleen leuker, maar ook beter! Want dat betekent leren op je eigen manier en tempo. Dit doen we op een interactieve, spannende manier. We zien ook op welke manier de leerling het beste leert. Zo kunnen we ze beter verder helpen!

Groene school
Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Yuverta mavo Aalsmeer is een school waar je leert over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin je opgroeit.

Eco-schools
Duurzaam omgaan met onze omgeving en materialen vinden wij belangrijk. We verminderen ons afval en scheiden bewust het afval dat overblijft. We zetten de verwarming niet aan als de ramen open staan en doen mee aan de warme truiendag.

Nieuwe leerweg – pilotschool
Zowel de project- als businessklas passen goed in de voorbereiding op een onderwijsverandering die vanaf 2024 gaat plaatsvinden, vanaf dan worden namelijk de gemengde leerweg (gl) en de theoretische leerweg (tl) samengevoegd tot één nieuwe leerweg. Binnen deze leerweg volgt de leerling straks een verplicht praktijkgericht programma. Yuverta mavo Aalsmeer is één van de pilotscholen die deze nieuwe leerweg gaat vormgeven.

Context

Als Schoolleider word je, samen met een directe collega-Schoolleider, eindverantwoordelijk voor het onderwijsproces binnen de locatie, zoals de voorbereiding, ontwikkeling en de uitvoering van het onderwijsproces. Je profileert de locatie door middel van interne sturing en externe gerichtheid. Verder maak je onderdeel uit van het regio-MT waar je je collega-schoolleiders en -opleidingsmanagers ontmoet en op basis van een portefeuilleverdeling wordt samengewerkt.

Met jouw blik naar binnen realiseer je een goede werksfeer en ondersteun je de processen zoals (examen) resultaten en verzuim. Met jouw blik naar buiten signaleer je kansen voor de locatie en de regio en ben je in staat om op een creatieve wijze deze te verbinden met bestaande en nieuwe ontwikkelingen. Daarbij vinden we de onderlinge afstemming en samenwerking tussen vmbo, mbo en Leven Lang Ontwikkelen (LLO) belangrijk.

Wat ga je doen?

Als Schoolleider vertaal je, samen met de je collega-Schoolleider, de onderwijsstrategie naar het onderwijsbeleid en centrale beleidsplannen naar concrete onderwijsprogrammas voor de locatie. Je ontwikkelt en geeft richting aan (meerjaren)plannen voor de uitvoering van het onderwijskundig beleid. Je bent in staat om vernieuwingen van het onderwijskundig beleid te initiëren en te stimuleren. Je treft beleidsvoorbereidingen en brengt advies uit aan de onderwijsdirectie over de strategische doelen. Je legt verantwoording af aan de Regiodirecteur.

Als Schoolleider ben je medeverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de locatie, ontwikkel en implementeer je locatiebeleid en ben je op locatie/teamniveau verantwoordelijk voor onderwijs/ kwaliteit, HR, formatie, locatieplannen, et cetera. En ben je zichtbaar in de regio en werk je samen met concullega’s en stakeholders in de regio.

Je zet de tactische lijnen uit, stuurt de medewerkers aan en zorg je dat de Regiodirecteur niet tegen verrassingen aanloopt. Je maakt deel uit van een breed MT met vmbo en mbo, waarmee we samen op de locatie gehuisvest zijn en mee samenwerken.

Wat vragen we van je?

 • Je hebt een hbo/academisch denkniveau.
 • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare ervaring als formeel, eindverantwoordelijk leidinggevende.
 • Je hebt kennis en ervaring in het onderwijs op vmbo-niveau en/of in de groene sector.
 • Je bent bereid je voor minimaal 4 jaar aan de vestiging te binden.
 • Je kunt een netwerk opbouwen en onderhouden.

Wie ben jij?

Jij bent mede boegbeeld naar externe partners en het samenwerken met bedrijfsleven en overheden aan het vorm geven van contextrijk leren in de praktijk. Je hebt zicht op ontwikkelingen in de regio, toont leiderschap en motiveert de aanspreekcultuur, waaronder afspraak is afspraak. Je zet medewerkers én leerlingen in hun kracht, mede door hun kwaliteiten te stimuleren en eigenaarschap te vergroten.

 • Je bent een energieke, proactieve, ambitieuze en positief ingestelde vernieuwer.
 • Je hebt passie voor vmbo-leerlingen.
 • Je beschikt over onderwijskundig leiderschap, bent een verbinder, organisatiesensitief, extern gericht en (dus) ondernemend.
 • Je brengt structuur aan, werkt planmatig én durft ook risicos te nemen.
 • Je bent daadkrachtig en standvastig, maar ook toegankelijk.
 • Je legt de verantwoordelijkheden daar waar ze horen.
 • Je wilt fulltime werken (0,8 fte is bespreekbaar).

Wat bieden we je?

Het salaris voor de Schoolleider is schaal 12 (€ 3.871 – € 5.685 bruto per maand op full time basis).

Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • 13de maand
 • Een laptop en een iPad
 • Vergoeding mobiele telefoonkosten
 • Grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties
 • Schoolleiders bieden wij een ontwikkeltraject op maat, met intervisie, training en coaching. Je werkt regionaal intensief samen binnen een constructief en laagdrempelig managementteam.

Op de functies bij Yuverta is de cao mbo van toepassing.

Word jij enthousiast van deze functie? Dan komen we graag in contact met jou!

Meer weten over de procedure?

Neem dan contact op met Ronald van Driel, Recruiter, op 06-5350 2031 of via r.van.driel@yuverta.nl.

Bij interesse verzoeken we je om te solliciteren via de website Werken bij Yuverta bij de betreffende vacature via de button direct solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Werkweek
0,8 – 1,0 FTE

Solliciteer