Directeur Beheer & Organisatie 1.0 WTF 07120103 in Bergen op Zoom

**Directeur Beheer en Organisatie (1,0 wtf)**

**OMO** **Scholengroep** **Bergen op Zoom e.o.**

Ben jij financieel goed onderlegd, geef je graag leiding aan een groep professionals en lever je jouw bijdrage aan goed onderwijs? Dan ben jij vast een goede opvolger van onze directeur Beheer en Organisatie die in de loop van dit schooljaar met pensioen gaat.

**Welke rol heb je binnen de Scholengroep?**

Als directeur Beheer en Organisatie maak je deel uit van de directie van de Scholengroep Bergen op Zoom e.o. en geef je leiding aan het Centraal Stafbureau.

Het Centraal Stafbureau ondersteunt de scholen van de Scholengroep op zaken als facilitair, ICT, financiën, leerlingenadministratie en personele zaken. Op het stafbureau zijn in totaal 16 collega’s werkzaam in diverse functies.

Je adviseert en ondersteunt de rector en vervangt hem indien nodig bij afwezigheid.

**Welke verantwoordelijkheden horen hierbij?**

De directeur Beheer en Organisatie levert een bijdrage aan de totstandkoming van het centraal beleid van de Scholengroep en is verantwoordelijk voor de beleidsvoorbereiding en – uitvoering van de deelgebieden van het stafbureau. Je neemt deel aan het directieoverleg, adviseert en besluit (mede) over die zaken die centraal voor de Scholengroep worden geregeld. 

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de Scholengroep. Je geeft sturing aan een aantal deelprocessen als ICT, facilitair, personeelszaken en secretariaat. Je bent hierbij verantwoordelijk voor onder andere Arbo-zaken, het ICT-beleidsplan, het (meerjaren) onderhoudsplan, huisvesting, AVG en de personele- en financiële administratie. Daarbij geef je uitvoering aan het opstellen van de begroting, periodieke rapportages, het financieel jaarverslag en de meerjarenplanning voor de Scholengroep. Je voert overleg met het bureau van OMO in Tilburg over de bedrijfsvoering van de drie scholen van de Scholengroep en vertegenwoordigt de Scholengroep bij bijeenkomsten met externe partijen.

**Wat heb je hiervoor nodig?**

–      Je beschikt over een relevant HBO/WO diploma in een financiële of bedrijfskundige richting;

–      Je hebt kennis van en ervaring met het opstellen van financiële en beleidsmatige rapportages;

–      Je hebt aantoonbare affiniteit met onderwijs in een breed perspectief;

–      Je hebt ruime ervaring met het geven van leiding aan een groep professionals;

–      Je beschikt over een helicopterview en je kunt op een tactvolle wijze met de belangen van diverse partijen omgaan;

–      Je kunt conceptueel denken en dit ook vertalen naar (lange termijn) beleid waarbij je beschikt over een uitstekende taalvaardigheid;

–      Je levert vanuit een samenwerkend en constructief perspectief jouw bijdrage aan de organisatie;

–      Je bent mensgericht;

–      Je bent in staat besluiten te nemen behorend bij jouw deelgebieden en deze uit te leggen.

**De Scholengroep**

De OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. bestaat uit drie vestigingen: het Mollerlyceum te Bergen op Zoom, ’t Ravelijn te Steenbergen en het ZuidWestHoek College te Ossendrecht. De scholen kennen een aanbod van VMBO tot en met gymnasium en kenmerken zich door kleinschaligheid, kwaliteit van onderwijs en leerlingenbegeleiding. De Scholengroep is volop in ontwikkeling en werkt samen met andere (OMO) scholen in de regio.

De Scholengroep is onderdeel van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) in Tilburg; een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant.

**Wat bieden wij jou?**

Een benoeming als directielid van 1,0 WTF per 1 april 2021 op basis van een eerste dienstverband. Bij goed functioneren wordt dit contract na een jaar omgezet in een vast contract. Je ontvangt een marktconform salaris volgens de CAO Voortgezet Onderwijs en een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO van OMO.

De functie is ingeschaald in schaal 13 (€ 4435,- – € 6178,-  bruto p.m. op fulltime basis). De inschaling gebeurt op basis van opleiding en ervaring. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers ook zichzelf blijven ontwikkelen. Daarvoor krijg je bij ons alle ruimte. We bieden scholing en ontwikkelingsmogelijkheden zowel inhoudelijk, verdiepend als verbredend. Je bent zelf eigenaar van je loopbaan. 

**Hoe nu verder?**

Wil je meer weten over onze scholen, dan is meer informatie te vinden op de websites van de scholen www.zuidwesthoekcollege.nl,  www.ravelijnstb.nl en www.mollerlyceum.nl en op die van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs www.omo.nl.

Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Peter Kil, directeur Beheer en Organisatie, via p.kil@sgboz.nl of 0164 213520 / of Sanne van Wijk, beleidsmedewerker P&O, via s.wijk@sgboz.nl of 0164 213520.  

Wanneer je enthousiast wordt van bovenstaand profiel, kun je tot en met 1 november 2020 via www.omo.nl solliciteren door middel van het uploaden van je motivatiebrief en curriculum vitae.

De eerste gesprekken staan gepland op maandag 9 november. Een assessment is onderdeel van de procedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer