Directeur Albatros in Almere

De Almeerse Scholen Groep is voor basisschool de Albatros op zoek naar een
 
Directeur 
wtf 0,8-1,0
 
‘Je vleugels uitslaan en de wereld ontdekken’

Openbare basisschool de Albatros is een school met ongeveer 330 leerlingen en ligt in de Faunabuurt in Almere Buiten. Het bijzondere gebouw heeft de vorm van een vogel met twee vleugels (onderbouw en bovenbouw) en een centrale ruimte met onder andere het podium
en teamkamer.
 
De Albatros is een stabiele school waar het onderwijsconcept en het profiel stevig zijn verankerd in het onderwijs en in de schoolorganisatie. Er wordt gewerkt volgens de principes van Stephan Covey (The seven habits of highly effective people: The Leader
in Me
). Daarnaast ligt de focus op effectieve communicatie, samenwerking, zelfredzaamheid en ondernemerschap.
Als directeur geef je samen met het team verdere invulling aan de visie en zet je lijnen uit om onze doelen te verwezenlijken. Het team is terecht trots op wat er samen is opgebouwd en nodigt een nieuwe leider van harte uit om verder mee te bouwen aan de school.

Almeerse Scholen Groep
Ons schoolbestuur telt 37 basisscholen, twee scholen voor speciaal basisonderwijs en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. ASG staat voor goed en divers onderwijs voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar. Ieder kind is anders, leert anders en ontwikkelt
zich op een eigen manier. Door onze kwaliteit en diversiteit kunnen wij iedere leerling het onderwijs bieden die bij hem of haar past. Binnen ASG zijn er veel mogelijkheden om samen te werken en jezelf professioneel door te ontwikkelen.

 

Wie zoeken we?

  • We zoeken een verbindend leider, die de kwaliteiten in het team inzet en die vertrouwen geeft.
  • Je zorgt voor een prettig werkklimaat waarin iedereen zich gezien weet.
  • Je durft ruimte te geven aan het team van professionals, je waardeert hun expertise en inbreng en benut deze ook.
  • Tegelijkertijd ben je ook iemand die knopen durft door te hakken en doortastend is, iemand die de belangen van de school behartigt.
  • Als directeur ben je iemand die de lijnen kort houdt en voor iedereen benaderbaar en toegankelijk is.
  • Je hebt een open houding en je bent duidelijk in je communicatie zowel intern als naar ouders en andere betrokken partijen.

Wat kun je van ons verwachten?

  • De Albatros heeft een bevlogen, deskundig en hecht team dat graag een grote inbreng heeft bij de verdere ontwikkeling van de school.
  • Als directeur van de Albatros maak je ook deel uit van het directeurenteam van ASG, waarin je collega’s inspireert, met hen samenwerkt en ook sparring partners vindt.
  • Daarnaast biedt ASG veel mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling, onder andere op het gebied van leiderschap en kwaliteitszorg.
  • Inschaling vindt plaats conform de CAO-PO.

Solliciteer