Controller speciaal onderwijs in Tilburg

Houd jij ervan om het verhaal achter cijfers te achterhalen? Ben je beleids- en cijfermatig sterk, maar steek je ook graag je handen uit de mouwen? Ben je niet ‘bang’ voor verandering en haal je juist energie uit het maken van verbeterslagen?
En gaat je hart ook nog eens sneller kloppen van onze mooie onderwijssector? Wie weet ben jij dan wel onze nieuwe collega. Biezonderwijs zoekt een ervaren controller voor 36-40 uur per week.

Als controller bij Biezonderwijs draag je bij aan de verdere professionalisering van onze onderwijsorganisatie. Samen met een collega controller ben je verantwoordelijk voor de financiële beheersing van de organisatie. Je zorgt er voor dat de organisatie betrouwbare
cijfers krijgt, zodat zij de juiste (financiële) beslissingen kan nemen. Je stelt begrotingen, meerjarenramingen en jaarrekeningen op evenals periodieke, financiële managementrapportages. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies aan (school)directeuren,
het college van bestuur en de raad van toezicht. Je ondersteunt ze bij het vertalen van de financiële, strategische en organisatiedoelstellingen en toetst of de  beleidsdoelstellingen ook worden gehaald.
Je bent het centrale aanspreekpunt voor de accountant en het administratiekantoor waar wij onze financiële administratie hebben uitbesteed. Je managet financiële aspecten op het gebied van huisvesting, vastgoed en beheer en onderhoud van schoolgebouwen, risicomanagement,
ICT en inkoop- en aanbestedingsprocessen. Je bent daarbij het aanspreekpunt voor het college van bestuur en (school)directeuren.

Wie zijn wij?

Je komt te werken op het Bestuursbureau van Biezonderwijs. Hier werk je samen met een team van 12 collega’s (HR; ICT; Controlling; Communicatie; Onderwijskwaliteit; Bedrijfsvoering; Bestuursondersteuning) ten dienste van onze scholen en De Kracht.
Binnen Biezonderwijs hebben wij negen scholen voor leerlingen van 4 tot 20 jaar en ons eigen expertisecentrum De Kracht. Onze scholen zijn gespecialiseerd in sbo, so, vso en praktijkonderwijs. Met 600 enthousiaste collega’s zetten we ons elke dag in voor onderwijs
en begeleiding van ruim 1900 leerlingen die bij leren en opgroeien extra ondersteuning. Wij bereiden hen zo goed als mogelijk voor om weerbaar en wendbaar te zijn in de toekomst.

Wil je weten hoe het is om te werken bij Biezonderwijs? Bekijk onze video’s op onze website.
 

Wat vragen wij van jou?

Je hebt een academisch werk- en denkniveau met minimaal een HBO-opleiding op het gebied van Bedrijfseconomie/Controlling/Accountancy of een vergelijkbare richting. Je hebt kennis van en ervaring met het opzetten of ontwikkelen van de control-functie binnen
een middelgrote (onderwijs)organisatie. Ervaring met projectmatig en programmatisch werken is een pré.
Verder vragen wij van jou dat je:

 • Gedreven bent om elke dag het beste uit jezelf en je collega´s te halen
 • Flexibel en betrokken bent
 • Persoonlijk wilt groeien en graag kennis wilt delen met onze medewerkers
 • Graag samen met ons hét verschil maakt voor de leerlingen op onze scholen

Wat krijg je van ons?

Jij komt werken in een onderwijsorganisatie waar onze leerlingen centraal staan. Wij bieden ze passend onderwijs, waarmee zij zich op hun eigen manier en in hun eigen tempo verder kunnen ontwikkelen. Buiten deze mooie context bieden wij jou:

 • Een functie met maatschappelijke relevantie; je speelt een toonaangevende rol in de professionalisering van Biezonderwijs.
 • Een uitdagende functie met grote bevoegd- en verantwoordelijkheden.
 • Groei en ontwikkeling: we koesteren onze professionals en investeren in opleidingen, coaching en training.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden: salaris in schaal 12 (max € 5.527,- bruto op fulltime basis, afhankelijk van kennis en ervaring), collectieve ziektekostenregeling – structurele eindejaarsuitkering 6,3% – vakantie uitkering 8% – werkgeversbijdrage levensloopregeling
  0,8% en de mogelijkheid om gebruik te maken van het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Bij gebleken geschiktheid bieden wij je na een jaar een vast contract.

Dus; ben jij een strategisch adviseur die een uitdagende en veelzijdige functie zoekt bij een organisatie met een maatschappelijke opdracht? Dan zien we jouw sollicitatie heel graag in onze mailbox verschijnen!
 

Solliciteer