Controller

Wij zijn zo spoedig mogelijk op zoek naar een Controller in het voortgezet onderwijs, die de financial control continu verbetert en de beweging richting business control krachtig weet in te zetten.
 
Als Controller van het VOvA kom je te werken binnen ons bedrijfsbureau, dat in een transitie zit van afgebakende afdelingen naar een samenhangend en samenwerkend team, wat zorgdraagt voor professionele ondersteuning en efficiënte verwerking.
 
Je werkt nauw samen met de collega’s van de financiële administratie van het VOvA en met de centrale dienst Financiën van het ROC van Amsterdam. Ook werk je intensief samen met de Manager Bedrijfsbureau. Je rapporteert aan de centrale directie.
 
Als Controller ben je een belangrijke sparringpartner en (beleids)adviseur van de centrale directie en het Gemeenschappelijk Management Team (GMT) op het gebied van financiën en bedrijfsprocessen. Je coördineert de planning & control cyclus en draagt zorg voor
de inrichting van de administratieve organisatie en interne controle en voor projectcontrol.
 
Wat ga je doen?

 • Je adviseert en ondersteunt de centrale directie op het gebied van planning en control, de administratieve organisatie en de uitvoering van het financieel beleid.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de (meerjaren)begroting, jaarrekening, periodieke rapportages en analyses op het gebied van bijvoorbeeld bekostiging, investeringen en personeelskosten.
 • Je bewaakt de financiële positie en de resultaten van (de scholen van) het VOvA.
 • Je analyseert financiële ontwikkelingen, vertaalt deze naar consequenties voor (de scholen van) het VOvA, adviseert en doet, gevraagd en ongevraagd, voorstellen.
 • Je toetst beleidsvoornemens (waaronder huisvesting en functiemix) op financieel-economische consequenties en adviseert waar nodig over alternatieven.
 • Je zorgt voor de inrichting van en het toezicht op de administratieve organisatie en de interne controle en je bent verantwoordelijk voor de accountscontroles.
 • Je initieert en neemt deel aan projecten.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een relevante opleiding op HBO+/WO-niveau afgerond. Bij voorkeur aangevuld met cursussen op het gebied van projectmanagement en controlling.
 • Je beschikt over 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in het (voortgezet) onderwijs en hebt kennis van bekostiging en wet- en regelgeving van het onderwijs.
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent in staat om cijfers te vertalen naar gevolgen, kansen en risico’s voor de organisatie en de realisatie en beheersing ervan.
 • Je bent een prettige en sterke gesprekspartner, die moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat, rolduidelijk acteert en communicatief vaardig is en vlot in de omgang.
 • Je bent sterk in projectmanagement en weet wat business control behelst en vraagt.
 • Je kunt goed samenwerken, weet zaken voor elkaar te krijgen en haalt deadlines.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige baan in een uitdagende en informele werkomgeving, met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je krijgt een aanstelling bij een organisatie die vol in ontwikkeling is en bouwt aan een toekomstbestendige invulling van het bedrijfsbureau.
  In beginsel voor de duur van één jaar met zicht op vaste aanstelling. Inschaling volgens cao VO, schaal 12 en ruime verlofmogelijkheden.

Interesse?

Jouw sollicitatiebrief en CV kun je, tot 22 augustus 2019, per e-mail richten aan: werkenbijvova@vova.nl, o.v.v. het vacaturenummer 1920-061. Voor meer informatie kan je vanaf 22 augustus bellen met Reinier van de Wal, lid van de centrale directie,
bereikbaar op telefoonnummer (020) 579 71 75.
 

Solliciteer