Afdelingsleider vwo in Naaldwijk

De Interconfessionele Scholengroep Westland (ISW) biedt voortgezet onderwijs op alle niveaus op zes locaties in Naaldwijk, ’s-Gravenzande en Poeldijk. Elk met een eigen karakter, altijd dichtbij. De locatie ISW Hoogeland is volop in beweging.
 
Op de vwo-afdeling van onze school hebben wij een vacature voor de functie afdelingsleider vwo-onderbouw.
 
De school ISW Hoogeland
De missie van ISW Hoogeland wordt uitgedrukt in vijf woorden:
Samen werken aan degelijk en uitdagend onderwijs in een vertrouwde en
moderne leeromgeving.
De locatie ISW Hoogeland ligt aan de rand van Naaldwijk. De schoolleiding bestaat uit een locatiedirecteur, twee adjunct-directeuren en zes afdelingsleiders. Deze vormen in nauwe samenwerking het managementteam van ISW Hoogeland.
De locatie ISW Hoogeland is een school voor mavo, havo, vwo en heeft ongeveer 1800 leerlingen. Naast een Technasium- en Bèta Challenge opleiding, bestaat er de mogelijkheid om Cambridge Engels en Spaans te volgen. ISW Hoogeland heeft een prachtig gebouw en
biedt een plezierige werkomgeving met een duidelijke organisatie en prettige leerlingen en collega’s.

Plaats in de organisatie
De totale vwo-afdeling wordt geleid door twee afdelingsleiders die nauw samenwerken.  De vacature betreft een afdelingsleider met
een eerste verantwoordelijkheid voor vwo leerjaar 2 en 3.  De afdelingsleiders worden op hun afdelingen ondersteund door een  leerlingcoördinator.
De afdelingsleider op ISW Hoogeland is integraal verantwoordelijk voor het onderwijs, de organisatie, het docententeam en de leerlingen van de afdeling. Het docententeam bestaat uit ongeveer 25 collega’s. Met deze collega’s voert de afdelingsleider o.a. gesprekken
in het kader van de jaarlijkse gesprekscyclus en legt lesbezoeken af. Daarnaast houdt de afdelingsleider de planning van het jaar goed in de gaten om de organisatie binnen de afdeling goed te laten verlopen.
Op ISW Hoogeland zijn alle afdelingen (brugklas, mavo, havo en vwo) bezig om ‘maatwerk’ te ontwikkelen. Voor het komende jaren staat het onderwerp ‘maatwerk’ ook op de agenda van de afdeling vwo.
 

Typecast
Wij zoeken een afdelingsleider die het maximale uit leerlingen en collega’s wil halen. Een afdelingsleider die van aanpakken weet en als meewerkend voorman/-vrouw midden in de school staat. Hij/zij is contactueel sterk, duidelijk, doortastend en heeft een groot
verbindend vermogen. Maar bovenal een collega die met passie en begrip voor de eigenheid van de vwo-leerlingen in het onderwijs werkzaam wil zijn.

Profiel

 1. U beschikt tenminste over een hbo-werk- en denkniveau.
 2. U bent in het bezit van een relevante lesbevoegdheid met bij voorkeur leservaring in het voortgezet onderwijs.
 3. U bent een stevige, proactieve en resultaatgerichte persoonlijkheid die in staat is op verschillende niveaus in de school te acteren en te verbinden.
 4. U bent in staat om de afdeling vwo en haar ontwikkeling herkenbaar neer te zetten voor leerlingen, docenten en ouders.
 5. Samenwerken gaat u goed af en u bent in staat om met de afdelingsleider vwo- bovenbouw een gezamenlijke lijn uit te stippelen.
 6. U heeft visie om het onderwijs toekomstbestendig te maken en samen met de docenten de ontwikkeling van de afdeling tot een succes te maken.
 7. U communiceert helder, stelt grenzen en zet duidelijke lijnen uit, zodat leerlingen en collega’s tot hun recht komen.

Resultaatgebieden

 • Focus op de afdeling vwo (leerlingen, medewerkers, ouders).
 • Ontwikkeling van de (deel)afdeling, vooral op onderwijskundig gebied.
 • Samen met het management werken aan het gezamenlijk schoolbeleid.
 • Begeleiden van de ontwikkeling van medewerkers in de afdeling (gesprekscyclus).

Salariëring vindt plaats naar schaal LD cao-VO voor minimaal 0,8 FTE.
 

Solliciteer