Afdelingsleider mavo

De Interconfessionele Scholengroep Westland (ISW) biedt voortgezet onderwijs op alle niveaus op zes locaties in Naaldwijk, ’s-Gravenzande en Poeldijk. Voor de locatie ISW Hoogeland in Naaldwijk zijn wij met ingang van 1 augustus 2020 op zoek naar een afdelingsleider
mavo.

De missie van ISW Hoogeland is verwoord in vijf woorden: Samen zorgen we voor degelijk en uitdagend onderwijs in een vertrouwde en moderne schoolomgeving.

De locatie ISW Hoogeland is een school voor mavo, havo en vwo en heeft ongeveer 1.800 leerlingen. Naast een Technasium- en Bèta Challenge opleiding, bestaat er de mogelijkheid om Cambridge Engels en Spaans te volgen. ISW Hoogeland ligt aan de rand van Naaldwijk.
De school is gehuisvest in een prachtig gebouw en biedt een plezierige werkomgeving met een duidelijke organisatie en prettige leerlingen en collega’s. De mavo-afdeling is in beweging, waarbij de ontwikkeling van de speciale leerroute Bèta Challenge het meest
duidelijke voorbeeld is. De afdeling bestaat uit de leerjaren 2, 3 en 4 mavo.

Plaats in de organisatie

De schoolleiding bestaat uit een locatiedirecteur, drie adjunct-directeuren en zes afdelingsleiders. Deze vormen in nauwe samenwerking het managementteam van Hoogeland. De afdelingsleiders worden op hun afdelingen ondersteund door leerlingcoördinatoren.
De te benoemen afdelingsleider legt verantwoording af aan de adjunct-directeuren en de locatiedirecteur. Hij/zij is integraal verantwoordelijk voor de afdeling mavo, stimuleert en coacht het docententeam van de afdeling. Samen geven zij vorm aan de ontwikkelingen
van deze afdeling. De afdelingsleiders verzorgen een beperkt aantal lessen.   

Profiel

 • U beschikt ten minste over een hbo-werk- en denkniveau.
 • U bent in het bezit van een relevante lesbevoegdheid met bij voorkeur leservaring in mavo- klassen.
 • U bent een stevige, proactieve en resultaatgerichte persoonlijkheid die in staat is op verschillende niveaus in de school te acteren en te verbinden.
 • U bent in staat om de afdeling mavo en haar ontwikkeling herkenbaar neer te zetten voor zowel leerlingen, docenten als ouders.
 • U heeft visie om het onderwijs toekomstbestendig te maken en de goede resultaten van de afdeling te continueren.
 • U bent in staat theorie om te zetten naar een werkbare praktijk. U kunt delegeren en tegelijkertijd het overzicht bewaren.
 • U communiceert helder, stelt grenzen en zet duidelijke lijnen uit, zodat leerlingen en collega’s tot hun recht komen.

Resultaatsgebieden

 • Focus op de afdeling mavo (leerlingen, medewerkers, ouders).
 • Ontwikkeling van de afdeling, vooral op onderwijskundig gebied.
 • Samen met het management werken aan het gezamenlijk schoolbeleid.
 • Begeleiden van de ontwikkeling van medewerkers in de afdeling (gesprekscyclus).

Typecast

Wij zoeken een afdelingsleider die van aanpakken weet en als meewerkend voorman/-vrouw midden in de school staat. Contactueel sterk, duidelijk, doortastend en met een groot verbindend vermogen. Maar bovenal een collega met passie voor de leerling en het
mavo-onderwijs.

Salariëring vindt plaats naar schaal 12 cao-VO.

Solliciteer