Account Manager/Relatiebeheerder Leven Lang Ontwikkelen, Ondersteunende Diensten, 0,6 fte

De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering en robotisering bieden mogelijke oplossingen. Internationaal – van bedrijfsleven tot overheid tot wetenschap – groeit de behoefte aan een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze leefomgeving te verbeteren. Nederland loopt hierin voorop als kweekvijver van talent. Welkom bij Wellant! Met 175 opleidingen, 30 locaties en 4800 stagebedrijven in binnen- en buitenland staan onze 1300 docenten en medewerkers klaar om de aanstormende generatie vakmensen een plek in die nieuwe samenleving te geven. Wellantcollege is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Met een soepele doorstroom tussen beide opleidingen. Wij staan voor modern, gevarieerd onderwijs: van koken tot urban green development, en van gezonde dieren tot watermanagement. Met alle aandacht voor de persoonlijke groei en talenten van iedere leerling en student. Met kleinere scholen, waar iedereen elkaar kent en bedrijfsleven, regio en ouders actief samenwerken. En met een veelzijdige aanpak, waarin docenten, studenten en leerlingen samen die nieuwe wereld van nu en morgen verkennen en verbeteren. Wellant. Welbewust beter.

Ons profiel

Wellantcollege is een grote onderwijsorganisatie met kleinschalige scholen in de Randstad. Met onze groene vmbo- en mbo-opleidingen zijn het scholen met toekomst. Ze gaan vanuit het groene perspectief werken in de techniek, zorg, recreatie, stedelijke groen, food of in design. Naast leerlingen en studenten verzorgt Wellantcollege ook opleidingen, cursussen en trainingen voor werkenden in de sector of zij-instromers die zich verder willen ontwikkelen in het kader van een Leven Lang Leren.

De betekenis van ‘groen’ is behoorlijk veranderd. Groen is ‘a way of life’ geworden, een mentaliteit, een inspirerende manier van denken. Groen is vervlochten geraakt met alle aspecten van de samenleving. Het nieuwe ‘groene denken’ heeft Wellantcollege ook veranderd, gevormd. Het is een mentaliteit die Wellantcollege graag wil stimuleren en uitdragen. Groen denken volgens Wellantcollege is duurzaam en innovatief, maar zeker ook economisch relevant.

Wij zoeken versterking

Leven lang Ontwikkelen bij Wellantcollege is recent als primair proces gestart en nog beperkt in omvang. De komende jaren willen wij onze activiteiten sterk uitbreiden door voor de verschillende groene beroepsgroepen meer bedrijfsgerichte opleidingen, cursussen en trainingen aan te bieden en door te groeien van cursuswinkel naar kenniscentrum. Belangrijk bij deze ambitie is dat wij als onderwijs op een krachtige manier met de sector en de regio verbonden willen zijn.

Wellant vormt hotspots op de vier hoofdlocaties van ons mbo Houten, Aalsmeer, Dordrecht en Rijswijk. De hotspot is/wordt de ontmoetingsplaats voor onderwijs en bedrijfsleven, fysiek en digitaal. In de hotspots wordt kennis gedeeld, geborgd en gecreëerd. Iedere hotspot is gebaseerd op een thema waarmee de locatie zich profileert in onderwijsaanbod en faciliteiten. Houten: Stedelijke leefomgeving en Diermanagement Aalsmeer: Teelt – techniek – groothandel & Logistiek, Dordrecht: Water & Groen Rijswijk: Stedelijke vraagstukken rond Dier in de stad, binnengroen en klimaat

Wegens uitbreiding van ons team zijn wij op korte termijn op zoek naar een Accountmanager / Relatiebeheerder Leven lang Ontwikkelen voor de omvang van WTF 0,6.

Functie

In de functie Accountmanager / Relatiebeheerder Leven Lang Ontwikkelen ben je allereerst verantwoordelijk voor het realiseren van nieuwe scholingsopdrachten van bedrijven en aanmeldingen van individuele cursisten. Je bezoekt potentiele opdrachtgevers en bestaande relaties. Je initieert activiteiten die leiden tot aanmeldingen van cursisten en ondersteunt initiatieven op locaties. Je bent verantwoordelijk voor een efficiënte planning en een kwalitatieve uitvoering van de opleidingen, cursussen en trainingen die de klanttevredenheid waarborgt en de omzet verder uitbouwt.

Profiel

 • Je werkt in principe in/vanuit de regio van de Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Klantvragen kennen geen regio’s en daarom kunnen scholingsvragen ook uit een groter gebied komen dan wel landelijk of zelfs internationaal.
 • Je ontwikkelt een marketingstrategie voor de diverse sectoren en doelgroepen.
 • Je maakt afspraken met opdrachtgevers en prospects die je zelf acquireert.
 • Je verdiept je in de processen en de scholingswensen van de klant en biedt ondersteuning bij de vraagarticulatie en geeft invulling aan de wensen.
 • Je coördineert het proces van aanbod, planning en uitvoering incl. de benodigde faciliteiten.
 • Je bereidt offertes voor op inhoud en kostprijsberekening.
 • Je werkt nauw samen met de opleidingsmanagers op de locaties en het team van Leven Lang Ontwikkelen.

Functie-eisen

 • Minimaal HBO werk -en denkniveau
 • Stevige representatieve persoonlijkheid, commercieel en resultaatgericht
 • Communicatief sterk en gesprekspartner voor ondernemers
 • Ondernemend en proactief
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Een netwerker met een netwerk binnen de blauwe en groene sector
 • Adviesvaardigheden
 • Creatief, oplossingsgericht, hands on
 • Je werkt individueel even doeltreffend als in een team
 • Je bent op de hoogte van de reguliere opleidingen binnen de diverse sectoren van het groene onderwijs en kunt inspelen en adviseren mbt kennisvragen op deelgebieden in het kader van een Leven Lang Ontwikkelen
 • Je levert een bijdrage aan de verdere uitbouw van cursuswinkel naar kenniscentrum (Hotspot)
 • In bezit van een rijbewijs

Procedure

Wegens de aankomende vakantieperiode zal de briefselectie pas plaatsvinden in de week van 6 t/m 10 januari 2020.

Wij bieden

Wellantcollege is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Je komt terecht in een leuk en enthousiast team, dat de ambitie van de organisatie wil waar maken. Het bestaande team is dan ook op zoek naar een echte netwerker, waarop gebouwd kan worden. Standplaats is Dordrecht. Op de functies bij het Wellantcollege is de CAO MBO (beroeps- en volwasseneneducatie) van toepassing. Deze functie is ingeschaald in schaal 10. Wellantcollege heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Meer weten over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij Wellantcollege? Kijk dan onder Arbeidsvoorwaarden.

Solliciteer